tisdag 31 januari 2012

Clinique Almost Powder Makeup

När mitt mineralsmink från Inika tog slöt började en intensiv jakt på något nytt, något bättre. Jag övervägde att beställa från nätet men eftersom jag tycker det är så svårt att hitta den rätta färgen skippade jag det projektet. Beställde nog några prover från Tikei men tyckte inte det var någon höjdare och hade problem med att färgmatcha. Tillslut beslöt jag mig för att testa antingen Youngblood eller Jane Iredale men på vägen till affären som säljer dessa märken slank jag in till Stockmann bara för att titta. Råka fastna vid Clinique's stånd för att kolla in deras hudvård, men det hela sluta med att jag köpte Almost Powder Makeup.


Jag har inte världens bästa hy så jag letade efter en mineral foundation så täcker bra, inte get ett alltför "pudrig" resultat och får huden helt enkelt att se naturlig ut. Jag tycker att Clinique's Almost Powder Makeup uppfyller dessa krav riktigt bra. Speciellt nöjd är jag med hur bra den täcker utan att göra huden "översminkad". Jag gillar också att det inte känns som om man skulle vara sminkad när man använder denna foundation.
   Trots att jag gillar den här foundationen använder jag den bara till vardag, t.ex. till skolan, men då jag går ut eller har någonting viktigt väljer jag hellre än flytande foundation eftersom den ger ett mer täckande och långvarigt resultat.
   Min hy är ganska fet så en foundation i puderform passar bra. Det är förs i slutet på skoldagen (efter 6-8h) som min hud börjar glänsa en aning. Rekommenderar nog inte den här för personer med torr hy eftersom den kommer att framhäva alla sorts torra områden. Jag har inte heller märkt att min hud skulle reagera negativt på sminket.
   Jag använder nyansen 03 Light (den ser riktigt mörk ut i asken) men passar min hy perfekt nu på vintern. Jag rekommenderar gärna detta mineral smink åt alla som vill ha bra täckning men ett naturligt resultat.

After my Inika mineral foundation run out I was on the hunt for a new one. Preferably one that had good coverage but that didn't look too powdery. I think Clinique's Almost Powder Makeup fullfils these criteria. 
   I have pretty oily skin so a powder foundation works really well (I wouldn't recommend it to anyone with dry skin, it will just highlight dry patches). I hold up fairly well, after about a full school day (6 - 8h) 
I can notice some shininess in the t-zone. I really like that the foundation has good coverage but still looks natural because I don't like to use too much makeup to school. Even though I love this foundation it is not my preferred choice when I go out in the evening, then I like a liquid foundations with even more coverage.
  I use the shade 03 Light and it matches my skin perfectly. I would recommend this mineral makeup to anyone who wants good coverage but still a natural result for everyday use.

2 kommentarer:

  1. Jag gillar också Cliniques mineraler! Det är onekligen en fördel att kunna spana ordenligt i butik före köp...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jepp, jag har besällt hem prover av Everyday Minerals, Tikei, HH och en massa andra märken men det är ändå svårt att försöka matcha via en webbsida. Nej gillar nog hellre att först få prova och funder då jag skall köpa nåt :)

      Radera