torsdag 6 maj 2010

“The eyes have one language everywhere” -"George Herbert"

Ögon, ögon, ögon. Ögonen sägs vara speglar av själen. De flesta tycker också ögonen är det utmärkande drag man först lägger märket till då man träffar en ny person. Alltså är det ännu viktigare att försöka uppehålla ögonens naturliga skönhet.
 Jag vet faktiskt inte hur många i min ålder faktiskt använder ögonkräm(?). Inte så många tror jag, kommer i varje fall inte på någon av mina vänner som skulle använda det. Vill dock påpeka hur ytterst viktigt det är att använda ögonkräm. Vill man inte få rynkor runt ögonen för tidigt borde var enda en som använder någon form av "ögonmeik", må så vara ögonskugga, concealer eller mascara, använda ögonkräm!
 Ögonkrämer brukar i allmänhet vara ganska dyra så för personer i min ålder anser jag att endast en nattkräm räcker men för kvinnor i äldre ålder rekommenderar jag applicering både morgon och kväll.
Själv skulle jag nog kanske inte heller använda ögonkräm om det inte vore för att mina ögonlock blir så torra på vintern, och efter det har det bara blivit en vana. P.g.a. av att min hud är så torr kring ögonområdet använder jag olika produkter både natt och dag.
 På morgonen efter att jag tvättat ansiktet applicerar jag GreenPeople Soothing Nourishing Night Treat Eye Cream runt hela ögat. Till konsistensen är den väldigt lätt och sugs snabbt in i huden vilket gör att jag använder den på morgonen i ställer för kvällsbruk som den är menad för. Krämen är ekomärkt vilket var ett av de kraven jag hade då jag valde en lämplig produkt. Mina ögon är väldigt känsliga och irriteras väldigt lätt så jag ville inte applicera något med mycket kemikalier och olika tilläggsämnen kring mitt öga. Produkten finns inte att fås i Finland (så vitt jag vet) eftersom jag köpte den då jag bodde i London. Blev faktiskt så förtjust i den att jag hamstra med mig tre tuber hem. Haha! Har senare kollar på GreenPeoples hemsida och krämen går att beställa till Finland. Dyr är den inte heller, ynka 7,99£ d.v.s. lite under 10€.


Till natten använder jag mig av Provida Organics (en annan ekologisk produkt) avocado-mandel olja. Oljan skall gå att avända på dagen också, har du tänkt sminka dig rekommenderar jag det inte eftersom det tar en lång tid för oljan att sugas in. Jag gillar den, mest för det faktum att det är naturliga oljor som påverkar huden kring ögonen och inte skumma ämnen. Oljan har jag köpt från min favorit ekologiska internetshop, Biodelly. Speciellt dyr är den inte heller 12,90€, defintivt värd priset. Åkterfuktar huden bra eftersom jag inte mer har torra ögonlock!
 Så alla ni kära flickor och kvinnor som sminkar er, använd ögonkräm så förebygger ni eller förhindrar nya rynkor!

4 kommentarer:

 1. hah, min mamma har avokadoolja, den ska jag börja använda på kvällarna!
  har ett litet tips till dig också carolin, om du vågar ta mina tips vill säga. mandelolja är grymt till naglarna!

  SvaraRadera
 2. va e lähetyskuluna?

  SvaraRadera
 3. Från biodelly beror det helt på hur mycket du beställerw men jag är nästan helt säker på att Ruohonjuuri (åtminstone den vid Kampen) säljer Provida. Vet inte hur det är med GreenPeople men kan kolla upp det!

  SvaraRadera
 4. Okej, har kollat upp det nu på http://www.biodelly.com är dom 4,90€ men om man beställer över 69€ är det gratis. På http://www.greenpeople.co.uk står det inte, så jag antar att det beror på lite hur mycket du beställer.

  SvaraRadera