tisdag 11 maj 2010

“Woman embroiders man's life - Embroider is to beautify - The embroidery of cleanliness - Of a smile - Of gentle words” -Mary Wood Allen

Dagens ämne är makeup removers eller meikborttagningsmedel. För att inte göra det hela allt för utdraget kommer jag att berätta i punkter om varje produkt.
1) Namn, pris (om jag hittar eller minns), varifrån man får köpa dem
2) Konsistens, allmänt om produkten
3) Erfarnhet, åsikt, eventuella bieffekter
4) Rekommendation eller inte
5) Poäng på skalan 1-5

Som jag hoppas att alla som meikar sig vet är det ett måste att ta bort meiken i slutet på dagen och verkligen inte bra att sova med meik på! Ett enkelt sätt att förebygga finnar och hålla huden fräsch och vacker. Kommer att presentera några av de produkter jag har provat på senaste tiden.


Från höger: Favora, Garnier, Nivea, Roc & Aco

- Nivea Visage Gentle Eye Make-up Remover för alla hudtyper, kostar kring 5€ och går att fås i nästan alla butiker
- Produkten innehåller ProVitamin B5 som skall vara bra för huden kring ögonen. Lämpar sig också för personer som använder kontaktlinser. Till konsistensen är den lätt och fräsch. Lämnar inte huden oljig även om den innehåller någon form av risinolja. Doftar ganska gott, standard Nivea-doft.
- Jag tycker produkten funderar bra. Man behöver inte heller dränka bomullstussen i medlet för att bra få bort alla spår av makeup. Fast produkten innehåller olja tar den dock inte bort vattenfast meik. Personligen föredrar jag en remover som fungerar både för vattenfast och vattenlöslig mascara.
- Jag har väldigt känsliga ögon som lätt blir irriterade men jag märkte ingen irritation av denna produkt, varken genast efter användningen eller följande morgon. Eftersom den inte lämnade huden oljig hade jag inte heller problem med tilltäppta porer.
- Overall tycker jag produkten är bra. Tjänar bra sitt syfte som vattenlöslig makeup remover och dessutom är den inte heller speciellt dyr.
- Poäng: √√√√


- ROC Demaquillage Actif, finns att få på endel aptek eller i vissa varuhus, ca 12-15€
- Konsistensen är lätt och fräsch, lite för lätt kanske. Den doftar inte heller något och är specialiserad för känsliga ögon. Endast för vattenlöslig makeup. Innehåller ingen olja.
- Jag blev verkligt besviken på den här produkten. ROC är ändå ett välkänt märke och skall var av toppen kvalité. Avlägsnade makeupen väldigt segt. Man får lov att använda många bommullstussar för att få bort en enkel odramatisk ögonmakeup, vilket gör att det går åt en massa medel. Det som jag dock gillar är den inte doftar något, dessutom irriterar den inte heller mina ögon.
- Absolut för dyr, verkligen inte värd sitt pris så jag skulle defintivt inte köpa den på nytt.
- Poäng:
-GARNIER Clean Detox Detoxifying Cleansing Wipes, fås från stort sett alla butiker
- Innehåller anti-oxidanter i from av grön mynta och E-vitamin för att reducera orenheter och avlägsna makeup. Säger inget om dessa fungerar på vattenfast mascara men har märkt att det gör dessa inte.
- Det här är bara en bland olika wipes jag har provat och kan konstatera samma som alltid, jag gillar dem inte. På ansiktet fungerar de medelmåttigt men skall man försöka ta bort ögonmakeup så svider det så otroligt att jag genast måste skölja med vatten. Har upplevt precis samma med wipes från Nivea, L'Oréal, Johnsons & Johnsons och t.o.m. Lidl tror jag. Dessutom tycker jag att man måste gnugga massvis för att få bort all mascara. Detta leder till ömma ögon och för tidiga rynkor. Som inte detta vore tillräckligt, mina ögon börjar också rinna och nästa morgon när jag vaknar är de fyllda av varliknande äckel gägga. Huj.
- Rekommenderar inga wipes fast de kan verka snabba och behändiga, allt i en produkt. Har dock hört mycket bra om Olay's wipes och Neutrogena's, men dessa får man inte tag på i Finland. M.A.C's lär också vara bra.
- Poäng: --√
- GARNIER CleanSensitive 2in1 makeup remover, kring 6€ från de flesta butiker
- Rekommenderas av Allergi- och astmaförbundet vilket är ett gott tecken ifall man har känslig hud som jag. Innehåller lugnande växtextrakt samt vitamin B5. Delad i två olika vätskor, en blå som rengör och en vit/genomskinlig som skall fräscha upp huden utan att torka ut den. Doftar inte så mycket, mild dofta, definitivt inte störande.
- Detta är min absoluta favorit hittills, har inte ännu hitta någon bättre. Använt denna troget i över två år. Avlägsnar all ögonmakeup, vattentät mascara och allt med endast en bomullstuss. Man behöver inte ens ta överdrivet mycket av produkten. Oljefri, lämnar huden fräsch och irriterar inte mina ögon över huvudtaget. Det enda jag inte gillar är att det tar en tid för produkten att sugas in i bomullet och råkar man då tycka på flaskan alltför hårt (som jag alltid gör) flyger det produkt över allt. Men kanske det bara är jag som är klumpig? Haha! Rekommenderar denna åt alla vare sig man har känslig hud eller inte, prisvärd.
- Poäng: √√√√√


- Favora Rengöringsgel, från aptek, kostar kring 10-11€
- Innehållar fuktigvande glyserol och vårdande oljor. Skall passa alla hudtyper, men är speciellt för känslig hy. Färgfri men doftar lite underligt. Till konsistensen är den gel men lrätt så oljig. Lämnar ett lager av olja på huden då man sköljt bort produkten.
- Hade stora förhoppningar på detta gel eftersom de påstår att det avlägsnar både vattenlöslig och vattenfast makeup och att man varken behöver ansiktsvatten eller makeup remover efter gelen. Till min besvikelse stämmer detta inte alls. Avlägsnar vattenlöslig makeup ganska bra om man först tvättar ögonen ordentligt med vatten men fungerar verkligen inte på vattenfast. Tvättade två gånger men spred bara ut mascaran coh skapade en "pandaliknande"-effekt. Dessutom lämnade den ett oljelager på ögonlocket vilket jag inte gillar eftersom jag lätt får finnar. Måste putsa bort resten av meiken med mitt Garnier medel.
- Rekommenderar nog inte denna produkt som makeup remover, kanske som ansiktstvätt för någon med riktigt torr och känslig hy, men anser nog inte att den avlägsnar orenheter från hyn något vidare heller.
- Poäng: √-


- ACO Cliniderm Gentle Eye Makeup Remover, finns på de flesta aptek
- Gellikande till konsistensen, ganska tjockt, slinker lätt av bomullstussen. Innehåller fuktighetsbevarande Betain. Oparfymerad och färglös. Innehåller någon form av risinolja.
- Avlägsnar ganska bra vattenlöslig ögonmakeup, tar inte bort vattenfast. Mina ögon blir irriterade av denna produkt, huden kring ögonen börjar bränna precis på samma sätt som med wipsen fast denna skall vara för känslig hud. Fungerar troligen bättre på någon som inte har känslig hud.
- Kan inte säga att jag rekommenderar denna eftersom den inte alls passar mig så jag har inte fått ut all nytta av den. Kan dock säga att det är en medelmåttig produkt som kanske fungerar bättre för någon som inte har lika känslig ögon som jag.
- Poäng: √√


Hoppas ni tyckte detta var hjälpsamt ifall ni behöver en ny makeup remover!

2 kommentarer:

  1. nu e ja ärligare än nånsin när ja säger att du har den bästa bloggen! tack för de!

    SvaraRadera
  2. tack, tack tessi :) du e så snäll du, de finns nog lite att förbättra på men ett steg i taget :)

    SvaraRadera